Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

3 fantasztikus húsos étel COSORI forrólevegős sütőben készítve!

A mindennapjaink során rengeteg döntést kell hoznunk és ezeknek a döntéseknek a nagy része arról szól, hogy mit együnk, mikor együk, ki készítse vagy hol vegyük az alapanyagokat, esetleg megfelel-e az aktuális diétánknak, követendő étrendünknek? Ugye, hogy milyen fárasztó tud lenni? És épp ezért sokszor esünk bele abba a hibába, hogy valami egészségtelent választunk, mert az gyorsabb és kevesebb idő alatt elkészíthető.

Erre a problémára lehet megoldás a COSORI forrólevegős sütő!

Ha rendszeresen COSORI forrólevegős sütőben sütsz, akkor egyrészt gyorsan és hatékonyan készíthetsz ínycsiklandó ételeket, másrészt kapsz a készülékhez rengeteg inspirációt is receptek formájában! E mellett egy aktív facebook csoport tagja is lehetsz, ahova a tagoktól naponta jönnek tippek, tanácsok és jobbnál-jobb receptek!

Így neked kevesebbszer kell döntened, anélkül, hogy lemondanál a finom falatokról!

Most 3 olyan húsételt mutatunk be nektek, melyek elkészítése nem emészt fel sok energiát, egészségesek is és vendégváró falatoknak is tökéletesen bevethetjük őket!

Prosciuttos sertés rolád

 

HOZZÁVALÓK

  • 6 szelet prosciutto, vékonyra szeletelve
  • 1 sertés szűzpecsenye (454 g), félbevágva és laposra kalapálva
  • 6 g só
  • 1 g fekete bors
  • 227 g friss spenót, 2 részre osztva
  • 4 szelet mozzarella sajt, 2 részre osztva
  • 18 g szárított paradicsom, 2 részre osztva
  • 10 ml olívaolaj, 2 részre osztva

ELKÉSZÍTÉS

1. FEKTESSÜNK le 3 szelet prosciuttot egy sütőpapírra, egymáson kicsit átfedve. Helyezzünk egy fél sertésszeletet a sonkára, majd ismételjük meg.

2. FŰSZEREZZÜK meg a sertés rolád belsejét egy kis sóval és borssal.

3. FEKTESSÜK rá a fele adag spenótot, sajtot és szárított paradicsomot a húsra, a szélén kihagyva egy 13 mm széles részt mindkét oldalon.

4. TEKERJÜK fel a húst óvatosan, hogy a töltelék ne jöjjön ki és szorosan zárjuk le a végén.

5. ISMÉTELJÜK meg ugyanezt a másik hússzelettel. Helyezzük a roládokat a hűtőszekrénybe.

6. VÁLASSZUK ki az előmelegítési opciót a Cosori Air Fryer gépen és indítsuk el.

7. ECSETELJÜNK 5 ml olívaolajat a feltekert hús roládokra és helyezzük az előmelegített sütőbe.

8. VÁLASSZUK ki a Steak menüpontot, állítsuk be 9 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

9. HAGYJUK pihenni a roládokat 10 percig a tálalás előtt


Fűszeres fokhagymás csirkenyárs

 

HOZZÁVALÓK

  • 60 ml olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 2 g szárított oregánó
  • 1 g szárított kakukkfű
  • 2 g só
  • 1 g fekete bors
  • 1 citrom levében
  • 454 g csirkecomb csont nélkül, bőr nélkül, 38 mm-es darabokra vágva
  • 2 fa nyárs, félbevágva

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK össze az olivaolajat, a fokhagymát, az oreganot, a kakukkfüvet, a sót, a borsot és a citromlevet egy nagy tálban.

2. ADJUK a pácot a csirkéhez és pácoljuk 1 órán át.

3. VÁLASSZUK ki az elősütési opciót a Cosori Air Fryer fritőz gépen, állítsuk be 195 fokra és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

4. VÁGJUK a pácolt csirkét 38 mm-es darabokra és tegyük a nyársra őket.

5. HELYEZZÜK a nyársakat az előmelegített sütőbe.

6. VÁLASSZUK ki a Chicken menüpontot, állítsuk be 10 percre és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.


Mediterrános húsgombóc

 

HOZZÁVALÓK

  • 454 g darált bárányhús
  • 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 5 g só
  • 1 g fekete bors
  • 2 g menta, frissen szeletelve
  • 2 g őrölt kömény
  • 3 ml csípős szósz
  • 1 g chili por
  • 1 hagyma, szeletelve
  • 8 g petrezselyem, finomra szeletelve
  • 15 ml friss citromlé
  • 2 g citromhéj
  • 10 ml olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

1. KEVERJÜK össze a bárányhúst, fokhagymát, sót, borsot, mentát, köményt, csípős szószt, chili port, hagymát, petrezselymet, citromlevet és a citromhéjat, amíg jól össze nem áll.

2. KÉSZÍTSÜNK a keverékből 9 húsgombócot és tegyük be a hűtőszekrénybe 30 percre.

3. VÁLASSZUK ki az elősütési opciót a Cosori Air Fryer gépen és nyomjuk meg a Start gombot.

4. SPRICCELJÜK meg olívaolajjal a húsgombócokat és helyezzük az előmelegített sütőbe.

5. VÁLASSZUK ki a Steak menüpontot és állítsuk be 10 percre és indítsuk el a programot.


Jó étvágyat kívánunk!

Mindez 3-4 főre könnyen elkészíthető a COSORI forrólevegős sütőben!

 

A COSORI-val könnyen és gyorsan, minimális energiabefektetéssel, egészségeset tudunk a családi asztalra tenni!

További könnyű és gyorsan elkészíthető receptekért kattints ide!