Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levoit Légtisztítók

Levoit Légtisztítók

A Levoit Légtisztítók nemcsak Amazonon a vásárlók kedvencei, de egyben a legnépszerűbb készülékeink is.
Minden Levoit Légtisztító modellünkre 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk.
Sőt, több különböző típusból választhatod ki az otthonodhoz leginkább passzoló készüléket!

Rendezés:

Levoit légtisztítók

Hatékonyan szűrik az otthon levegőjét és semlegesítik a kellemetlen szagokat. Minimális zajszint mellett javítják a levegő és az alvás minőségét.


Szállítás és Garancia

Fontos számunkra, hogy nálunk vásárolva minőségi szolgáltatásban részesülj. Mindent megteszünk, hogy a rendelésed 1-2 munkanapon belül kézhez kapd.


Ügyfélszolgálat

Munkatársaink készségesen segítenek minden felmerülő kérdésben. Bármilyen kérdés esetén keress minket a lenti elérhetőségeinken.

Levoit légtisztítók

PRAKTIKUS TIPPEK ÉS TANÁCSOK

Hogy működnek a légtisztítók?

A  légtisztítók működése:

A légtisztítók működésének kulcsa a bennük található egy vagy több szűrő, illetve ventilátor. A ventilátor beszívja a levegőt, amely áthalad a belső szűrőkön. A szűrők felfogják a szennyezőanyagokat és tiszta levegőt áramoltatnak vissza a helyiségbe. A folyamat fenntartja a beltéri levegő egészséges keringését

Milyen előnyökkel járhat egy légtisztító alkalmazása?

Legfontosabb előnyök:

Egy légtisztító enyhítheti a felső légúti problémák és az asztma tüneteit olyan szennyező anyagokat megszűrve a levegőből, mint a háziállatok szőre, a pollenek vagy a poratka. Szűri a káros vegyi anyagokat is a levegőből, miközben semlegesíti a kellemetlen szagokat.


Segíthet csökkenteni a levegőben terjedő betegségek kockázatát, emellett az alvás minőségét is javíthatja. A használata jobb levegőminőséget és tartósabb egészséget eredményezhet.
 

A légtisztítók különböző típusai

A legtöbb légtisztító úgynevezett HEPA (High-Efficiency Particulate Air) szűrőkkel működik.
Egyes légtisztítók más típusú szűrőkkel vannak ellátva.
Sőt, a fejlettebb légtisztítók két vagy háromféle szűrő kombinációjával dolgoznak.

Mire érdemes figyelni légtisztító választás előtt?

Hogy a használatból a lehető legtöbbet lehessen kihozni, mutatjuk légtisztító választás előtt az alábbiakat fontos figyelembe venni:

Méretkompatibilitás

Egy légtisztító akkor a leghatékonyabb, ha kompatibilis a szobamérettel. Érdemes nagyobb kapacitású készüléket választani, ami nagyobb helyiségben is hatékony, de akár kisebb helyiségméretnél is ideális.

Zajszint

A legtöbb HEPA-szűrős légtisztító 35-70 decibel közötti zajszintet produkál. Az alvászavarok elkerülése végett olyan légtisztítót célszerű keresni, amely alacsonyabb zajszintre állítva is hatékony.

HEPA-szűrők

Célszerű kerülni a "HEPA-szerű" vagy "HEPA típusú" szűrőkkel ellátott légtisztítókat. A valódi HEPA-szűrők a leghatékonyabbak, mivel a legkisebb kórokozókat is képesek kiszűrni. A szagok és gázok elkerülése végett a HEPA- és aktívszenes szűrőkkel ellátott légtisztítók jelenthetnek ideális választást.

Asztma- és allergiabarát tanúsítvány

Megéri olyan készüléket választani, amely az összes releváns tesztet teljesítve elnyerte az "asztma- és allergiabarát®" minősítést.
Ez a minősítés garantálja, hogy a légtisztító kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és tökéletes allergiások számára is.

Tiszta levegő szállítási arány (CADR)

A légtisztító CADR-értéke megmutatja, hogy a légtisztító milyen sebességgel képes kiszűrni a por-, füst- és pollenszemcséket, a három leggyakoribb beltéri légszennyező anyagot. A 300 és 400 közötti CADR értékkel rendelkező légtisztítók tökéletesek lehetnek az átlagos méretű helyiségekhez.

Óránkénti levegőcsere (ACH) minősítés

Az ACH minősítés azt mutatja, hogy a készülék óránként hányszor szűri meg a helyiség teljes levegőmennyiségét.
A magasabb ACH-érték magasabb hatékonyságot jelez. Érdemes legalább 4x vagy 5x ACH minősítésű tisztítót választani.

Ózonkibocsátás

Egyes légtisztítók a szűrési folyamat során ózont termelnek. Az ózongáz káros lehet a légzőszervekre. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni, hogy a légtisztító kibocsát-e ózongázt.

Karbantartás

Légtisztító vásárlásakor a karbantartási költségeket is érdemes figyelembe venni. Ezek a költségek annak függvényében alakulhatnak, hogy milyen gyakran kell cserélni a szűrőt.

Segédlet a Levoit légtisztítók összehasonlításához

Egyéb praktikák a beltéri levegő minőségének optimalizálásához

  • Porszívózás hetente legalább egyszer: kiporszívózva a padlót és a szőnyegeket, megelőzve az allergének felhalmozódását.
  • Szobanövények termesztése. amelyek természetes légszűrőként működnek, hígítva a helyiség szén-dioxid-szintjét.
  • Páramentesítő készülékek használata: a penész és a penészgomba elszaporodásának megelőzésére.
  • Amikor a légtisztító nincs használatban, célszerű kinyitni az ablakokat a friss levegőért. Ha lehetséges, megéri keresztszellőztetést létrehozni a szoba ellentétes végein lévő ablakok kinyitásával.
  • Kapcsoljuk be a konyhában az elszívó ventilátorokat, hogy a készülék a főzés után eloszlassa a füstöt. Az elszívó ventilátor a fürdőszobában és a mosókonyhában is szárítja a levegőt, elkerülve a baktériumok és allergének elszaporodását.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK