Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levoit Párásítók

A világszerte népszerű Levoit márka korszerű párásító készülékei immáron a magyar otthonokban is segíthetnek ideális páratartalmat és az egészségesebb körülményeket teremteni.
Rendezés:

Levoit Párásítók

A Levoit készülékek javítják a levegő nedvességtartalmát, enyhítve a légúti panaszokat. Levoit párásítóval komfortosabb, egészségesebb a beltér levegője.


Szállítás és Garancia

Számunkra fontos, hogy nálunk vásárolva minőségi kiszolgálásban részesülj. Mindent megteszünk, hogy a rendelésed 1-2 munkanapon belül kézhez kapd.


Ügyfélszolgálat

Munkatársaink készségesen segítenek minden felmerülő kérdésben. Bármilyen kérdés vagy kérés esetén keress minket a lenti elérhetőségeinken.

Termékeinkre 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk.

LEVOIT PÁRÁSÍTÓK

PRAKTIKUS TIPPEK ÉS TANÁCSOK

A Levoit párásító használatának előnyei

Sokan a nyári hónapokban tapasztalnak légúti rendellenességeket, amikor a meleg levegő számos allergént tartalmaz. A légkondicionálók és a ventilátorok működése pedig nagymértékben kiszárítja a levegőt. Párásítóval ez hatékonyan kiküszöbölhető.

A hidegebb hónapokban még több hozzáadott értéket jelenthet egy párásító. Amikor a hideg levegő hatására kiszárad a tüdő, az orr és az ajkak, nem beszélve egyes központi fűtési módokról. Egy korszerű párásító rendkívül fontos lehet a kellemetlen hatások ellen.

A Levoit párásítók további előnyei:

Segíthetnek az influenza megelőzésében

A párásítók csökkenthetik az influenzafertőzés kockázatát. Több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a 40 százalék feletti páratartalom gyorsan deaktiválja a vírusrészecskéket, így sokkal kisebb a fertőzőképességük valószínűsége.

Párásítóval enyhíthető a száraz köhögés

A levegő páratartalmának növelése csökkentheti a horkolást is. Ha a levegő száraz, a légutak kisebb valószínűséggel kapnak megfelelő kenést, ami súlyosbíthatja a horkolást. A párásító éjszakai működtetésével enyhíthetők ezek a kellemetlenségek.

Horkoláscsökkentő hatás

A levegő páratartalmának növelése csökkentheti a horkolást is. Ha a levegő száraz, a légutak kisebb valószínűséggel kapnak megfelelő kenést, ami súlyosbíthatja a horkolást. A párásító éjszakai működtetésével enyhíthetők ezek a kellemetlenségek.

Segíthetik a bőr és a haj nedvességtartalmát

Sokan tapasztalják, hogy télen a bőrük, az ajkaik és a hajszálaik kiszáradnak és törékennyé válnak. Egy Levoit párásító viszont a beltéri levegő nedvességtartalmának növelésével csökkentheti a tüneteket.

Előnyök az otthon szempontjából

Egy Levoit párásító hatására bármilyen nedvességet kedvelő szobanövény élénkebbé válhat, a parkettás padló vagy bútor pedig tovább szép maradhat. A nedves levegő melegebb érzetet is kelt, így a téli hónapokban pénz takarítható meg a fűtésszámlán.

A párásítók különböző típusai

Míg a legtöbb párásítónak ugyanaz az alapfunkciója, több típus is beszerezhető a levegő nedvesítéséhez:
Gőzpárologtató: Elektromos áramot hasznosít a gőz előállításához, amely lehűl, mielőtt elhagyná a készüléket. Mivel fennállhat a bőr megégésének veszélye, ezért a gőzpárologtató használatát gyermekek közelében célszerű kerülni.
Ultrahangos párásítók: Az elektromosság helyett ezek az eszközök vibrációt használnak a víz elpárologtatására.
Párologtatók: Ezek nedvességet termelnek úgy, hogy levegőt fújnak a párolgó víz mellett.
Lapátkerekes párásítók: Ezek általában gyermekbarát eszközök, hő helyett forgó tárcsákat használva a víz elpárologtatásához.
Központi párásítók: Egy-egy ilyen egység az otthoni vagy irodai központi légkondicionálóhoz csatlakoztatható, hogy az egész helyiséget nedvesítse.

Mi mindent érdemes figyelembe venni párásító választás előtt?

Míg a legtöbb párásítónak ugyanaz az alapfunkciója, több típus is beszerezhető a levegő nedvesítéséhez:

  • helyiség mérete: összevetve a készülékek kapacitásával.
  • zajszint: célszerű minél csendesebb párásítót választani.
  • súly és méret: emellett pedig a forma és a design is sokat számíthat.
  • működési idő: minél tovább bírja a készülék, annál jobb.
  • energiafogyasztás: ha lehet, válasszunk gazdaságosan működő készüléket.

Lényeges tudnivalók a párásító használatához

A párásító nagyszerű eszköz a levegő nedvességtartalmának optimalizálásához. Néhány alapvető sajátosság ismerete viszont kulcsfontosságú a zavartalan működés érdekében:
Tisztaság
A párásítók a vizet gőzzé alakítják a levegőben. Ha a készülék víztartálya piszkos, a belélegzett gőz is piszkos lesz, elősegítve egyúttal a baktériumok kialakulását. Rendszeres takarítással viszont elkerülhetők a problémák. Mindig alaposan érdemes megtisztítani, a párásítót a gyártó utasításai szerint. A víz ne maradjon túl sokáig a készülékben, emellett a szűrőt is rendszeresen cserélni kell.
Túl magas páratartalom
A levegő páratartalma hasznos lehet, ugyanakkor a túlzottan magas szint megnehezítheti a légzést és allergiás tüneteket válthat ki. A beltéri páratartalmat 30 és 50 százalék között javasolt tartani, a 60 százalék feletti páratartalom már túl magas.
A párásítót érdemes szűrt vízzel használni
A szűretlen csapvíz több ásványi anyagot és egyéb részecskéket tartalmazhat, mint a tisztított vagy desztillált víz. A kemény csapvízből származó ásványi anyagok felhalmozódhatnak a gépben, ami így a vártnál gyorsabban elhasználódhat. Ennek a megelőzésében segíthet a szűrt csapvíz alkalmazása.
Egyéb lényeges tudnivalók
Ahogy segíthet, úgy a párásító túlzott használata károkat is okozhat. A poratka és a penészgomba szaporodása gyakoribb párás környezetben. Porra és a penészre való allergiánál és asztma esetén a párásító túlzott használata akár súlyosbíthatja is ezeket a feltételeket.
Párásítót használva fontos, hogy ne kerüljünk túl közel a géphez. Ha gyermekek is vannak a helyiségben, figyeljünk erre fokozottan.

Segédlet a Levoit párásítók összehasonlításához

A Levoit párásítók hasznosításának legfontosabb tippjei

Csak desztillált vagy tisztított vizet használjunk, amely nem tartalmaz ásványi anyagokat.
Legyünk óvatosak, ha párásítót használunk gyermekek közelében.
Kövessük a gyártó utasításait.

  • kövessük nyomon folyamatos jelleggel a páratartalom szintjét;
  • rendszeresen cseréljük ki a vizet a párásítóban;
  • rendszeresen tisztítsuk meg a párásítót;
  • cseréljük ki a szűrőket a leírtak szerint.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK