ADAG
1
darab
ELŐKÉSZÍTÉS
4
perc
SÜTÉS
10
perc
HOZZÁVALÓK
- 1 szelet kalács, 64 mm vékony és száraz
- 113 g krémsajt
- 2 tojás
- 15 ml tej
- 30 ml tejszín
- 38 g cukor
- 3 g fahéj
- 2 ml vanília kivonat
- olajspray
- apróra vágott pisztácia a tetejére
- juharszirup a tálaláshoz
ELKÉSZÍTÉS
1. VÁLASSZUK ki az előmelegítési menüpontot a COSORI forrólevegős fritőzünkön és állítsuk be 175 fokra, majd indítsuk el.
2. VÁGJUK be a kalács közepét.
3. TÖLTSÜK meg a bevágást krémsajttal. Tegyük félre.
4. KEVERJÜK össze a tojást, tejet, tejszínt, cukrot, fahéjat és vanília kivonatot.
5. MÁRTSUK bele 10-10 mp-re a megtöltött francia pirítós mindkét oldalát a tojásos keverékbe.
6. FÚJJUK be olajsprayvel mindkét oldalát.
7. HELYEZZÜK a pirítósokat az előmelegített sütőbe és süssük 10 percig 175 fokon.
8. VEGYÜK ki óvatosan egy spatulával, mikor elkészült.
9. TÁLALJUK a tetején pisztácia darabokkal és juharsziruppal.