Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Virágzó hagyma

ADAG
3
főre

ELŐKÉSZÍTÉS
75
perc

SÜTÉS
25
perc

HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy hagyma
  • 120 g finomliszt
  • 7 g paprika
  • 12 g só
  • 7 g fokhagymapor
  • 3 g chili por
  • 1 g fekete bors
  • 1 g szárított oregánó
  • 295 ml víz
  • 56 g olasz stílusú zsemlemorzsa
  • Olajspray

ELKÉSZÍTÉS

1. HÁMOZZUK meg a hagymát és vágjuk fel a tetejét. Helyezzük a vágott oldalával lefelé a vágódeszkára.

2. VÁGJUK a hagymát lefelé indulva a közepétől kifelé. Ismételjük meg 8 egyenletes vágással a hagyma körül. Győződjünk meg arról, hogy a kés a hagyma minden rétegét átvágja, de hagyja a hagymát kapcsolódni a közepéhez. Tegyük félre.

3. TEGYÜK a hagymát hideg vízbe legalább 2 órára, majd szárítsuk meg.

4. KEVERJÜK össze a lisztet, a paprikát, a sót, a fokhagymaport, a chili port, a borsot, az oregánót és a vizet, amíg össze nem áll.

5. VÁLASSZUK ki az előmelegítési funkciót a Cosori Air Fryer gépünkön és nyomjuk meg a Start/Pause gombot.

6. VONJUK be a hagymát a masszával, terítsük szét a rétegeken és ügyeljünk arra, hogy jól befedje. Azután a hagyma tetejét és alját szórjuk meg zsemlemorzsával.

7. FÚJJUK be a fritőz alját olajjal és helyezzük el benne a hagymát vágott oldalával felfelé. Fújjuk be a hagyma tetejét olajsprayvel.

8. SÜSSÜK a hagymát 205 fokon 10 percig, majd süssük még 15 percig 175 fokon.

Csatlakozz növekvő
Facebook közösségünkhöz!

COSORI forrólevegős fritőz
- tapasztalatok, tippek és receptek

Link
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Köretek